Ett uppskattat samarbete i Lidköping

Under flera år har vi på Eductus Lidköping haft ett mycket givande samarbete med Fedja Filipovic. Fedja är Utbildningssamordnare Lidköpings Kommun.

Fejda är mycket uppskattat av våra deltagare och informerar om yrkesutbildningar, lärlingsprogram, läsa upp kärnämnen och många VUX utb som baseras på vad arbetsmarknaden behöver – bristyrken. Fedja brukar köra ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass så att alla deltagare kan ta del av Fedjas information.

Det blir många frågor och svar där Fedja bistår med information om allt från hur Gy poäng räknas ut, ansökningsprocessen till motivation att våga söka en utbildning. Svenska språket är nyckeln till ett jobb framöver, vägen kan vara lång men ta ett steg i taget säger Fedja.

Fedja jobbar sedan 2016 med uppsökande verksamhet och samarbete kring våra invånare i kommunen. Vi har inför varje ansökningsperiod haft Fedja på besök i Stöd och matchning. Idag blir det via Teams för Rusta och matcha deltagarna och det fungerar lika bra.

Vi är rörande överens om att detta är en win win situation, där vi alla vinner på att samarbeta. Med deltagaren i fokus samarbetar vi kring deltagarens behov av att matchas ut mot utbildning. Handledare Lollo Bloom berättar att ibland kan det fattas en kort utbildning för deltagaren för att nå sitt mål. Då finns Fedja där för våra deltagare. Vi är så nöjda med vårt samarbete med Fedja.

Skrivet av Lollo Bloom, handledare och kontaktperson för Rusta och matcha i Lidköping.