Jobb eller utbildning, vilket är rätt för just dig?

Att vara arbetssökande kan vara en stor utmaning och det känns tungt när man inte kommer framåt trotts att man aktivt söker jobb. Genom att delta i en matchningstjänst får man personlig coachning för att öka sina chanser att snabbt komma ut i jobb eller utbildning.

Utbildning kan ibland vara precis rätt väg att gå för att nå drömjobbet. Nedan bjuder vi på två solskenshistorier, en där resultatet blev just en utbildning för att kunna nå jobbmålet och en som visar att våra jobbcoachers stöd är betydelsefullt även om du som kandidat har en bra utbildning och erfarenheter med dig.

Det är alltid arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av en matchninngstjänst.

Utbildning är en väg till jobb

Chibril hade varit arbetslös i 2 år innan han började Stöd och Matchning hos oss i Kalmar. Genom personlig coachning, förbättrade rutiner och uppgifter där man får tänka till lite landade det i en utbildning för Chibril för att ta sig vidare mot jobb. Chibril är jättenöjd med den coachningen och hjälp han fått och säger så här:

Det känns oerhört skönt att börja på en utbildning som ger chans till jobb och känna sig behövd.

Till dig som också är arbetssökande är hans bästa tips:

Ge inte upp, se det som ett jobb att söka jobb. Använd rutiner så får du också mer fritid och gör saker så fort du har möjlighet så att det säkert blir gjort.

En utbildning kan många gånger vara första steget mot drömjobbet. Som deltagare hos oss i Stöd och matchning eller Rusta och matcha får du alltid träffa en Studie- och Yrkesvägledare som är experter på att se möjliga vägar framåt utifrån din kompetens och mål.

Jobbcoachen peppar och ger struktur i arbetssökande

Vägen till jobb är inte alltid spikrak och det kan vara skönt med en personlig jobbcoach på vägen som kan se egenskaper, kompetenser och möjligheter, optimera ansökningshandlingar och ge motivation när man behöver den som mest.

Vår jobbcoach Marie Lindström i Östersund hade en kandidat som förlorat sitt jobb under pandemin. Kandidaten hade en bra ingenjörsutbildning och bra erfarenheter men kände sig utan jobb isolerad och hade svårt att knyta nya kontakter. Han sökte olika jobb inom flera branscher utan resultat. Under tiden i Stöd och matchning fick han coachning av Marie och utvecklade sitt arbetssökande på flera plan. Han fick tips och råd, någon att bolla sina idéer med samt erbjöds möjlighet att kontakta de företag vi samarbetar med. Han kom på flera intervjuer och tillslut hade han två jobb att välja mellan!

Det slutande med en heltidsanställning på Försäkringskassan och en mycket nöjd kandidat 😊